De reis wordt voor, en door, studenten Civiele Techniek georganiseerd met het oog op de volgende twee belangrijke studiedoelen:
Het ontdekken van het vakgebied, het bedrijfsleven en de cultuur in het buitenland.
Door het ervaren van culturele verschillen wordt er een breder wereldbeeld gecreëerd. Het contact met andere culturen en manieren van leven binnen deze culturen, creëert meer begrip en tolerantie voor de mensen binnen deze culturen. Studenten krijgen tijdens de reis een beter beeld over de rol die civiele techniek speelt binnen de maatschappij op de plaats van bestemming. Tijdens de reis zullen er een aantal contactmomenten zijn met actieve (bouw)ondernemingen op locatie en komt de student in aanraking met een potentiële toekomstige werkgever. Ook moeten de studenten gedurende de reis inzicht krijgen in de verschillen tussen de manier van werken in het land van bestemming en in Nederland op allerlei soorten vlakken.
Het ontdekken van nieuwe processen en (duurzame) bouwmethoden.
Tijdens de reis wordt er niet alleen aandacht besteedt aan de cultuur en het bedrijfsleven, maar er wordt ook veel aandacht besteedt aan de methode van bouwen en de daarbij behorende processen. Door meer kennis op te doen van verschillende (uitvoerings-) technieken en (duurzamere) bouwmethoden worden studenten handvatten geboden om creatiever te worden, wat van belang is bij het bedenken van oplossingen voor infrastructurele problemen. Daarnaast kunnen gedurende de reis de verschillende wet- en regelgevingen met elkaar vergeleken worden, wat het totaalbeeld van bouwen in het buitenland interessant maakt.