Buenos Aires, Argentinië

Door de commissie is na enkele individuele brainstormsessies een shortlist samengesteld van mogelijke bestemmingen voor de reis. Hiertoe behoorden onder andere Tokyo, Seoul, IJsland/Boston en Beijing. Na uitgebreid afwegen van de voor- en nadelen van iedere bestemming, is uiteindelijk de keuze gevallen op Beijing. Een bestemming die op civieltechnisch gebied in ieder geval erg veelbelovend is.

Door het optreden van het coronavirus in China begin januari 2020 hebben wij als organisatie moeten besluiten om de reis naar Beijing om te boeken naar Buenos Aires, Argentinië. Een bestemming die eerder al hoog op onze favorietenlijst stond, maar welke we toen hebben laten wegvallen.

Buenos Aires is één van de grootste steden van Zuid-Amerika en is een mengelmoes van culturen; Europees en Zuid-Amerikaans. De Argentijnse hoofstad is gelegen aan de riviermonding van de Rio de la Plata-rivier. Bijna alle wegen zijn symmetrisch aangelegd, evenals de wijken. Toch heeft iedere wijk een totaal andere sfeer.