Toronto, Canada

Door de reiscommissie is na enkele individuele brainstormsessies een shortlist samengesteld van mogelijke bestemmingen voor de reis. Hiertoe behoorde onder andere Toronto, Seoul, Sao Paulo en Beijing. Na het uitgebreid afwegen van de voor -en nadelen, is de uiteindelijke keuze gevallen op Toronto. Een bestemming die op civieltechnisch gebied in ieder geval erg veelbelovend is!

Waar de Civil Engineering Tour vorig jaar één van de dichtstbevolkte landen ter wereld, Singapore, aandeed, gaat de reis in 2019 naar één van ‘s werelds minst bevolkte landen: Canada. Dit enorme land aan de overkant van de Atlantische Oceaan is rijk aan bossen, meren, bergen, ijs -en sneeuwvlaktes. In het zuidoosten van dit onherbergzame gebied, vlakbij de grens met de Verenigde Staten, ligt Toronto. Met een inwonersaantal van bijna 3 miljoen is het de grootste stad van Canada en de vijfde stad van Noord-Amerika.

Toronto staat bekend als een belangrijk internationaal centrum voor het zakenleven en bankwezen. Door de hoge welvaart, milieuvriendelijkheid en lage misdaadcijfers is het bovendien één van de meest leefbare steden ter wereld. De wens van de stad om zijn goede reputatie te behouden, heeft tot gevolg dat er ten allen tijde hard wordt gewerkt om de bestaande infrastructuur te verbeteren en uit te breiden. Twee projecten die momenteel in uitvoering zijn: Eglinton Crosstown Light Rail Transit en de herontwikkeling van het Waterfront District.