Beijing, China

Door de commissie is na enkele individuele brainstormsessies een shortlist samengesteld van mogelijke bestemmingen voor de reis. Hiertoe behoorden onder andere Tokyo, Seoul, IJsland/Boston en Beijing. Na uitgebreid afwegen van de voor- en nadelen van iedere bestemming, is uiteindelijk de keuze gevallen op Beijing. Een bestemming die op civieltechnisch gebied in ieder geval erg veelbelovend is.

Waar de Civil Engineering Tour vorig jaar met Canada, één van de dunst bevolkte landen ter wereld bezocht, gaat de reis in 2020 naar het land met de meeste inwoners, China. Dit enorme land in Oost-Azië heeft grote contrasten. Een uitgestrekte en dunbevolkte woestijn en het Himalayagebergte beslaan een groot deel van het binnenland in het westen, terwijl het oosten van het land is volgebouwd met enorme metropolen.

Beijing heeft voor de geschiedenis van China een belangrijke rol gespeeld en is sinds de 15de eeuw de hoofdstad van het land. De Chinese muur en de verboden stad zijn twee van veel historisch bijzondere bezienswaardigheden.

Beijing is met een inwonertal van ruim 21 miljoen een van de grootste steden van de Volksrepubliek en van de gehele wereld. Het wordt daarom vooral gezien als het belangrijkste centrum voor bestuur, onderwijs en cultuur. De stad is een belangrijk knooppunt van spoorwegen en autowegen, die de stad bereikbaar maken. Beijing heeft in 2019 driehonderd projecten gepubliceerd, waarvan honderd infrastructurele projecten. Afgelopen september is het nieuwe vliegveld met de naam Daxing International geopend